Taskuvaippa

Kohteesta VaippaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Taskuvaippojen pul-kuoseja

Taskuvaippa on kosteudenpitävä ja siinä on täyttöaukko tarvittavia imuja varten. Esimerkiksi Alva baby taskuvaippa.

Taskuvaippoja on monen mallisia ja merkkisiä. Kokeilemalla löydät omalle lapsellesi sopivat. Monesti taskuvaipat eivät toimi vielä vastasyntyneillä. Heille parempi vaihtoehto on sisävaippa + kuori.

Kiinnityksiä on useita erilaisia: etutarrat, sivutarrat, etunepit ja sivunepit. On lapsi- ja aikuiskohtaista, mikä sopii kenellekin, esim. toiset vanhemmat tykkäävät, että sivuneppivaipat voi nepittää valmiiksi ja vetää housuvaippojen tapaan lapsen ylle. Toisista taas tarrojen portaaton kiinnitystapa on paras.

Monesti vauvoilla helpoimpana pidetään etukiinnitteisiä vaippoja, taaperoilla sivukiinnitteisiä.

Taskuvaippojen uloin kangas on monesti pul-kangasta (kosteudenpitävä) ja sitä löytyy sekä kuosillisena että yksivärisenä.

Sisäkankaat voi jakaa kuiva-ja märkäpintaisiin. Kuivapintainen tuntuu kastuessaankin kuivalta lapsen ihoa vasten, tällaisia ovat mm. coolmax ja fleece. Märkäpintainen vastaavasti tuntuu kastuessaan märältä ja on omiaan erityisesti vaipoista kuivaksi opettelevalla taaperolla. Märkäpintaisia sisuskankaita ovat mm. joustofroteet.

Vauvalla saattaa olla herkkä iho, jolloin jokin sisäkangas saattaa aiheuttaa punoitusta tai jopa vaippaihottumaa. Tämä ei tarkoita, että kestoilu pitäisi suorilta käsin jättää sikseen. Aluksi kannattaa tarkistaa, että pyykinpesuaine on sopivaa ja että sen annostelu on kohdillaan (ja että pyykinpesukone varmasti pesee vaipat kunnolla, myös keittopesua kannattaa kokeilla). Tämän jälkeen voi kokeilla jättää yksitellen hetkeksi jonkin tietyn sisäkangastyypin vaippakierrosta pois. Joillekin vauvoille sopii vain kuivapintaiset, joillekin vauvoille taas sopii vain märkäpintaiset, tai joku saattaa olla herkistynyt vain fleecelle.

Coolmaxin kanssa saattaa jopa joskus olla jopa niin, että toisinpäin se sopii lapselle, mutta toisin ei (toinen puoli on tasainen, toinen huokoinen). Vaippalainaamo on hyvä tapa tutustua erilaisiin vaippoihin.

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa VaippaWikiä laajentamalla artikkelia.