Taskuvaipat

Kohteesta VaippaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Taskuvaipassa on kosteussuojakangas ulkopuolella ja mukava pinta sisäpuolella. Osa taskuista on märkäpintaisia ja fleece-, coolmax-, kuivaliina- ja polyestermokkapintaiset puolestaan kuivapintaisia. Taskuissa on nepparit tai tarrat, joilla vaippa kiinnitetään; osassa vaipoista tarrat ja nepparit ovat edessä, joissakin vaipoissa on sivussa nepparit tai tarrat.

Taskuvaippaan laitetaan imut täyttöaukosta, jolloin imuosat jäävät päälykankaan ja kosteussulun väliin. Imut pysyvät hyvin paikallaan, ja vaippakokonaisuudet voi tehdä etukäteen valmiiksi kenen tahansa hoitajan vaihdettavaksi.

Monta taskuvaippavalmistajaa tekee myös yhdenkoon taskuja, joiden koko säädetään edessä olevilla neppareilla kokoihin S, M ja L. Joissain malleissa on säädettävä reisikuminauha, joka on tarpeen etenkin laihajalkaisille.

Taskuvaippojen käyttö on tarpeen silloin, jos vauvan tarpeisiin sopii parhaiten mikrokuituimu: mikrokuituimua ei voi laittaa suoraan ihoa vasten, joten ne tulee aina pukea joko taskuvaipan sisään tai taittovaipan sisään!

Sisätaskuvaippa

On olemassa myös sisätaskuvaippoja, joiden kaikki osat ovat pehmo- tai imukangasta. Ne eivät pidä kosteutta, ja niiden päälle puetaan kuorivaippa tai villahousut. Sisätaskuvaippa imee tehokkaammin kuin pelkkä taskuvaippa, ja koska sen kaikki osat imevät nestettä, ohuempi kerros riittää pidemmälle vaihtovälille. Sisätaskuvaipat ovat siis hyviä yöksi ja päiväunille, tai pitkille kylä- ja kauppareissuille, koska niiden imukykyyn on helppo luottaa ja ne istuvat usein reisistä hyvin.


Ongelmatilanteita voi olla

Taskuvaippojen falskaus on varsinkin uusille kestoiluvanhemmille ongelma, ja ongelmiin on listattu muutamia yleisimpiä vastauksia sivulla vuotavat vaipat.

Taskuvaipan päällä voi käyttää päälyhousuina villahousuja, jos taskuvaipan kanssa tarvitsee lisävarmistusta.

Tarrat tai nepparit edessä voivat ärsyttää lapsen ihoa. Silloin voi kokeilla sivuneppareita ja -tarroja, tai takatarroja (löytyy esim. Kanto Takataskusta ja gDiapers-hybridivaippamallista).