Sisävaippa

Kohteesta VaippaWiki
(Ohjattu sivulta Sisätaskuvaippa)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mannamaan etutarrallinen sisätaskuvaippa
Sisävaippoja on sekä yksivärisiä että kuosillisia.

Sisävaippa on muotoon ommeltu vaippa, jossa ei ole kosteussulkua. Sisävaippa kaipaa vielä päällensä vaippakuoret, esim. PUL-kuoren, villakuoren tai villahousut. Reisien kohdalta tuotoksia on pysäyttämässä kaksi estettä: sisävaippa ja kuori, joten ohivuodot ovat helpommin estettävissä.

Sisätaskuvaippa on samantyylinen kuin taskuvaippa, koska siinäkin on tasku imuille. Taskuun verrattuna sisätaskun etuna on, että vaipan uloin kerros on lisäimukerros (esim. joustofroteeta tai velouria). Tämä kerros ulottuu joka puolelle, joten se nappaa pissat esimerkiksi kyljellään nukkuessa. Tarvittavat lisäimut voi täyttää taskun sisälle, jolloin vaippa on paitsi helpompi pukea imut myös pysyvät paremmin paikoillaan kuin irrallisina sisävaipan sisä- tai ulkopuolella.

Sisävaipat istuvat hyvin ihan pienillä kuten vastasyntyneillä sekä hoikilla lapsilla. Isommilla lapsilla ne ovat käteviä pidemmillä vaihtoväleillä kuten päivä- tai yöunilla.

Reisikuminauhat voivat olla kankaiden välissä muodostaen reunaan röyhelön, joka on omiaan erityisesti maitokakan nappaamiseen. Kuminauhat voivat vaipasta riippuen olla myös sisäkankaassa, ulkokankaassa tai kuminauhakujissa.

Etutarrat lienevät sisävaippojen yleisin kiinnitystapa. Kiinnitys voi kuitenkin olla vaippa-ja merkkikohtaisesti mikä tahansa, kuten etutarrat, etunepit, sivutarrat, sivunepit tai kiinnittäen näpsyllä.

Vaipan sisäkangas voi olla kuiva- tai märkäpintainen. Vaipan sisällä voi käyttää erillistä kuivaliinaa tai riisipaperia.