PUL-kangas

Kohteesta VaippaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
PUL-kalvo irti taskuvaipasta. Tahmea kalvo on pitkässä säilytyksessä irronnut ja takertunut itseensä estäen vaipan käytön.
PUL-kalvo on irtoamassa vaippapussista. Ainakaan vielä tämä ei haittaa pussin käyttöä.

PUL-kangas on lyhenne, joka tarkoittaa polyuretaanilla laminoitua kangasta. Laminointi tekee PUL-kankaasta on kosteudenpitävän, joten se on tyypillinen taskuvaipan, AIO-vaipan tai PUL-kuoren ulkopinnan materiaali.

Yleensä kankaan toiselle puolelle on kiinnitetty tahmean tuntuinen PUL-kalvo. Kankaan ulkopuoli eli kuosipuoli voi olla sileä tai karvainen (minkee/minky). Kalvo voi lähteä irti, jolloin se on vaarassa revetä. Niin sanotussa Sandwich-PUL -kankaassa laminointi on kahden kangaskerroksen välissä. Etuina mainittakoon, ettei kalvo voi joutua kosketuksiin lapsen ihon, vaipan täyttäjän tai ompelukoneen paininjalan kanssa.

BR PUL -kangas on hengittävää (breathable), joka vähentää materiaalin hiostavuutta mutta altistaa tihkumiselle jos kangas joutuu läpimärkää imua vasten.

1 mil PUL ei hengitä, se on täysin vedenpitävä materiaali. Tästä on olemassa myös paksumman kalvon versio 2 mil PUL. Näistä käytetään joskus myös termiä USA PUL, kuten esim. 1 mil USA PUL. 1mil laminointi on tuuman tuhannesosan paksuinen.

Eco-PUL™ on valmistettu käyttämättä prosessissa liuottimia. Siitä voidaan käyttää myös termiä TPU PUL (thermoplastic polyurethane). Valmistajista ainakin Ella ja Susi käyttää Eco-PUL -kangasta.

On myös muita kuin PUL-laminoituja kankaita, esimerkiksi laminoitu trikoo ja velour.

Lähteitä

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa VaippaWikiä laajentamalla artikkelia.