Osakestoilu

Kohteesta VaippaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kestovaippailusta ei tule ottaa stressiä. Jos kertakäyttöinen vaippa tuntuu toisinaan jollain tapaa paremmalta vaihtoehdolta kuin kestovaippa, voi kertsiä käyttää aivan hyvin. Kestoja ja kertsejä yhdessä käytettäessä puhutaan osakestoilusta.

Osakestoilu säästää luontoa kivasti. Jokainen käytetty kestovaippa on yksi kertsijäte vähemmän kaatopaikalla. Yksi käytetty kestovaippa (kertsin sijaan) päivässä, on jo 365 vaippaa vuodessa. Suuri jätemäärän vähennys siis :)

Osakestoiluun riittää ihan niin vähä kestovaippamäärä kuin perhe vain haluaa. Yksi kesto kuitenkin kuivuu narukuivatuksessa 1-2 vuorokautta, joten jos päivittäin tahtoo vaikka yhden-kaksi kestoa käyttää, kanttaa hommata muutamia vaippoja.

Moni osakestoilee myös niin, että päivisin mennään täysin kestoilla ja öisin on käytössä kertsi. Jos tässä kohtaa täyskestovaippailu kuitenkin kiinnostaa, kanttaa ehdottomasti tsekata osio yövaipatus. Osakestoilua voi olla myös se, että kotioloissa käytetään kestoja ja reissussa/kyläillessä kertsejä. Kaikki tavat ovat hyviä ja aina kestoja käyttäessä jätemäärä pienenee.