Ohje:Ohje

Kohteesta VaippaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

VaippaWiki toimii samalla tavalla kuin moni muukin wiki-sivusto, esimerkiksi Wikipedia. Näissä on käytössä on sama MediaWiki-ohjelmisto.

Tekstin muokkaaminen on hyvin yksinkertaista, jokaisen sivun yläreunasta pääsee muokkauslomakkeelle jonka alareunasta tallennetaan muutokset. Jokaisen sivun yläreunasta löytyy myös keskustelu-linkki, jos et halua muokata sisältöä vaan ottaa kantaa siihen.

Jokaisella sivulla tulisi olla merkittynä yksi tai useampi luokka. Näin sivujen löytäminen on helpompaa. Luokkia on jo olemassa esimerkiksi vaipat, termit, vinkit ja ohjeet. Luokka lisätään kirjoittamalla sivulle viimeiseksi vaikkapa [[Luokka:Vaipat]].

Jos sivu on vasta tynkä, eikä kerro aiheesta kattavasti, siihen tulisi lisätä tynkä-merkintä {{Tynkä}}. Näin kukaan ei luule tietoa kattavaksi ja muut löytävät täydentämään sivua.

Raksi kohta "Tämä on pieni muutos" jos et koskenut varsinaiseen sisältöön. Pieniä muutoksia ovat esimerkiksi linkin tai luokan lisäys.

Kannattaa katsoa ohjeita vaikkapa PartioWikistä tai Wikipediasta sekä MediaWikistä, kunnes tänne ehditään kirjoittaa oma ohjeistus.