Lanoliinitus

Kohteesta VaippaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sonett-villanhoitoaine

Villautuotteet on hyvä lanoliinittaa, jotta villa toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Villatuotteilla viitataan villavaippahousuhin ja villaimuihin Lanoliini on villarasvaa, jota villa sisältää luonnostaan. Se auttaa villaa hoitamaan itse itseään, näin ollen mm. pissaa imeneelle villatuotteelle riittää pelkkä tuuletus, jonka aikana villatuote ehtii kuivua täysin (kyllä, pissanhaju katoaa kokonaan). Kakkavahingon sattuessa villatuotteet on syytä pestä. Samoin, jos villa jää pahanhajuiseksi.

Ennen lanoliinitusta villatuote pestään käsin tai villanpesuohjelmalla. Märät villatuotteet voi suoraan lanoliinittaa (välissä ei tarvitse kuivatella).

Lanoliinitus: (riittää parille pöksyille)

Sekoita 1-2 ruokalusikallista lanoliinia tilkkaan kuumaa vettä. Lisää joukkoon kokoajan sekoittaen pari litraa haaleaa vettä.

Lisää kosteat villatuotteet lanoliiniveteen ja anna kuitujen imeä ainetta vähintään pari tuntia, mielellään yön yli.

Huuhtaise villatuotteet kevyesti haaleassa vedessä ja levitä kuivumaan tasaiselle alustalle.

Nopeutat kuivumista, jos käärit tuotteet ensin hetkeksi pyyhkeen sisään ja vasta tämän jälkeen levität tasaiselle alustalle kuivumaan.


Eri merkkien lanoliinituotteiden ohjeet voivat erota toisistaan hiukan. Osassa ei mainita huuhtelua, vaikka tuote sisältää mm. saippuaa.

Osa lanoliinittaa villatuotteet pesukoneessa lisäämällä vesitilkkaan sekoitetun lanoliinin huuhteluainelokeroon ja pysäyttää koneen huuhteluvaiheessa. On vaikea tietää, jääkö lanoliinia koneeseen vai peseytyykö se samantien tai viimeistäänn sitruunahappopesun jälkeen pois.