AIO-vaippa

Kohteesta VaippaWiki
(Ohjattu sivulta AI2)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

All-in-One eli AIO-vaippa on yhdessä osassa kaikki se mitä vaippaan tarvitset: kosteussulku ja imut. Tiukasti määriteltynä mikään osa ei ole irrotettavissa, vaan esimerkiksi imuläpät ovat kiinteästi vaippaan ommeltuja. Käytännössä nykyään monilla merkeillä AIO-vaipoissa on pitkä imuläppä, joka on nepeillä kiinni, ja jonka saa laitettua taskuun sisälle.

Snap-in-One eli SIO-vaipoissa imuosat ovat kiinni nepeillä kuoressa. Tällaisesta vaipasta voidaan käyttää myös termiä All-in-Two eli AI2-vaippa. Jos imuosaksi on tarjolla kertakäyttöinen versio, AI2-vaippaa kutsutaan hybridivaipaksi.

AIO-vaippaan voi olla lisättävissä imua esimerkiksi vaipan taskuun tai läpän alle. SIO-vaipassa saattaa olla erilliset nepit lisäimua varten, kuten esimerkiksi Itti bitti d'lish -vaipassa.

Nalle NIO on vastasyntyneille tarkoitettu AIO-vaippa, NB AIO.

Hyvänä puolena AIO-, SIO- ja AI2-vaipoissa on se, että niissä on vähän osia tai peräti vain yksi osa. Lisäksi nämä osat ovat aina samat, joten ei tarvitse vaippoja kootessaan joka kerta arpoa mikä menisi minnekin. Miinuspuolena, jos osat eivät ole irrotettavissa tai levitettävissä, AIO-vaippa saattaa vaatia pitkän kuivumisajan.

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa VaippaWikiä laajentamalla artikkelia.