Kakkakouru

Kohteesta VaippaWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kakkakouru Alva baby -taskuvaipan sisäpuolella.

Vaipan sisällä oleva ränni, joka auttaa erityisesti pikkuvauvoilla maitokakkavaiheessa tai löysän vatsan tuotosten pitämisessä vaipan sisäpuolella. Kakkakourua saatetaan kutsua myös vuotosuojakaukaloksi. Poimut saattavat vaikeuttaa vaipan puhdistamista.

Kouru voidaan toteuttaa lisäämällä toiset kuminauhat reisikuminauhojen vierelle vaipan sisäpuolelle. Tällaiset on esimerkiksi Babyidea GrowHour ja Alva baby taskuvaippojen 4.0 versiossa. Englanniksi termi "Double gussets" tarkoittaa sekä kakkakourua että vaipan tai kuoren sivuvuotosuojia.

Harsoja tai taittoimuja käytettäessä kakkakourun saa aikaiseksi sopivalla taittelulla kuten superleija ja jokseenkin kaikissa taitteluissa rullaamalla vaippaharson reunat sisäpuolelle reisien kohdalta. Katso video maitokakkataitoksesta YouTubesta. Kakkakourun voi rullata myös prefold-vaippaan. Osalle vauvoista, joilla on laihat jalat, kakkasiepparina toimii paremmin ulospäin kierretty tiukka lahje.

Koska maitokakka leviää myös vyötäröltä ylös helposti, kakkakouruperiaatetta kannattaa käyttää rullaamalla myös vyötärön kohtaa kevyesti ulos tai sisäänpäin.