AIO-vaippa

Kohteesta VaippaWiki
Versio hetkellä 17. toukokuuta 2016 kello 18.52 – tehnyt Satku (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

All-in-One eli AIO-vaippa on yhdessä osassa kaikki se mitä vaippaan tarvitset: kosteussulku ja imut. Tiukasti määriteltynä mikään osa ei ole irrotettavissa, vaan esimerkiksi imuläpät ovat kiinteästi vaippaan ommeltuja.

Usein termiä tulkitaan väljemmin ja myös Snap-in-One eli SIO-vaipoista puhutaan AIO:na, sisältäväthän ne kaiken vaikka imuosat ovat kiinni nepeillä.

Vaipasta, jossa kuori- ja imuosa ovat irrotettavissa, voidaan käyttää myös termiä All-in-Two eli AI2-vaippa. AI2-vaipan kuoriosaa voi käyttää muutaman imusetin kanssa ennen pesua, jos kuori säästyy kakkaosumilta. Tällaisia ovat myös SIO-vaipat. Jos imuosaksi on tarjolla kertakäyttöinen versio, AI2-vaippaa kutsutaan hybridivaipaksi.

AIO-vaippaan voi olla lisättävissä imua esimerkiksi vaipan taskuun tai läpän alle. SIO-vaipassa saattaa olla erilliset nepit lisäimua varten, kuten esimerkiksi Itti bitti d'lish -vaipassa.

Nalle NIO on vastasyntyneille tarkoitettu AIO-vaippa, NB AIO.

Hyvänä puolena AIO-, SIO- ja AI2-vaipoissa on se, että "palapelissä" on vähän osia tai peräti vain yksi osa. Lisäksi nämä osat ovat aina samat, joten ei tarvitse vaippoja kootessan joka kerta arpoa mikä menisi minnekin. Miinuspuolena, jos osat eivät ole irrotettavissa tai levitettävissä, AIO-vaippa saattaa vaatia pitkän kuivumisajan.

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa VaippaWikiä laajentamalla artikkelia.